Nieuwsbrief

Vandaag een Agapè-rondleidingsdag gehad

Vandaag heb ik een Agapè-rondleidingsdag gehad. Ik ben met een aantal collega´s langs verschillende projecten geweest. Sommige projecten waren van Agapè, anderen niet. Echt mooi om te zien.

Agapè is natuurlijk bezig met evangelisatie. Met verschillende manieren van evangeliseren. We zijn bij 3 projecten geweest om te zien wat deze projecten inhouden.

De eerste was in Haarlem. Hier weet ik niet veel vanaf omdat ik verkeerd ben gereden met de bus en daarna weer terug moest en dit gewoon heel erg lang duurde. Het klonk wel interessant, maar ik kan hier gewoon weinig over vertellen.

Het tweede project was ook een project in Haarlem. Dit heette Het Open Huis. Het deed me erg denken aan De Ontmoeting in Deventer. Ze hadden een maatschappelijk functie, maar ook een kerkelijke. Ze hadden een tweedehands kledingwinkel, ze werken samen met de voedselbank, ze gaven de Alpha-cursus, en er zat een kerk in het gebouw.

Ik vond het erg mooi om te zien dat Het Open Huis zoveel samenwerkte met andere kerken.

Daarna ben ik naar een project in Den Haag geweest van Athletes in Action, één van de bewegingen van Agapè. Hier werkt Jan Verbree in de Schilderswijk onder jongeren. Hij sport samen met ze en probeert een band met deze jongens op te bouwen.

We hebben hier een rondleiding door de wijk gehad om te kijken wat zijn werk precies inhoudt. Erg boeiend!

Mooi om te zien dat deze dag vanuit Agapè georganiseerd wordt zodat de nieuwe medewerkers kunnen zien wat de andere bewegingen doen!

Geef een reactie