Op 9 juli werd mijn artikel ¨Is er bewijs dat God bestaat?¨ op IkzoekGod.nl gepubliceerd. Een maand geleden begon Bert te reageren. Bert is een atheïst die opgegroeid is in een christelijk gezin. Op een gegeven moment maakte hij voor zichzelf de keuze: God bestaat niet.

En toch reageert hij onder een blog op IkzoekGod.nl. Hij schrijft op een gegeven moment:

¨Ik WIL overtuigd worden, en ik denk ook dat dat de enige instelling is waarmee je echt bij de waarheid komt. Het fascineert me wanneer zowel een christen als een atheïst zo overtuigd is van zijn eigenlijk gelijk, en het geeft me altijd het gevoel dat ik iets over het hoofd zie. Dat er óf een argument is dat ik nog niet ken, óf dat ik een argument gebruik wat niet klopt.¨

De afgelopen weken hebben we flinke lappen tekst naar elkaar toe geschreven als reactie onder de blog. Ik probeerde zijn vragen te beantwoorden en hij de mijne. Ik hoopte dat hij anders na zou gaan denken over God en Jezus en een stap richting Hem wilde gaan zetten. Dit is helaas niet gebeurd. We zijn tot de conclusie gekomen dat we het eens zijn dat we het met elkaar oneens zijn.

Helaas. Maar wat mooi dat we op zo´n vriendelijke manier met elkaar konden praten over God, schepping, en evolutie. Helaas zie je dit op internet vaak anders gebeuren. Kijk maar eens onder YouTube-fimpjes die over dit onderwerp gaan. Het is soms om je voor te schamen.

Bert reageerde op een gegeven moment met:

¨Voor wat het waard is: Ik vond het ontzettend interessant om je visie en gedachtegang te lezen, en wil je in ieder geval bedanken voor je uitgebreide en respectvolle antwoorden! Zoekende mensen komen in een warm nest bij je.¨

Wat een compliment! Ik vind het jammer dat hij geen stap richting God wilde zetten, maar ben toch blij voor het respectvolle gesprek.

Je kunt het gesprek lezen onder ¨Is er bewijs dat God bestaat?¨.

Thuis

Afgelopen woensdag hebben we het kinderfeestje van Roos gevierd. Dit was echt superleuk! Ze heeft haar verjaardag samen met een vriendinnetje gevierd.

(Foto Roos, ivm met privacy weggehaald, wel te zien via nieuwsbrief.)

Het hoogtepunt was Mega Fluffy maken (of zoiets). Een mengsel van lijm, scheerschuim, contaclensvloeistof, en glitters waar je lekker mee kunt kliederen!

Mijn vader is van het ziekenhuis in Enschede naar een revalidatiecentrum in Almelo gegaan. Hij heeft hier meer begeleiding en krijgt elke dag revalidatie. Hij voelt zich nog niet supersterk, maar het gaat gelukkig wel vooruit!

De kinderen gaan inmiddels al weer een paar weken naar school en hebben het daar naar hun zin.

Op 1 in Google

Op 1 in Google

Iets wat ik persoonlijk erg gaaf vind is het volgende: als je op de term bewijs dat God bestaat googled, dan komt het artikel ¨Is er bewijs dat God bestaat¨ op nummer 1 in de zoekresultaten. In een week tijd merk je al dat er meer bezoekers via het artikel op de site komen. Laten we hopen en bidden dat hierdoor meer mensen naar één van onze cursussen en daardoor tot God komen.

Interview met Mirjam Meulenbrugge

Interview met Mirjam Meulenbrugge

Vorige week kwam ik op Facebook een interview met Mirjam Meulenbrugge tegen. Mirjam en ik gaan naar dezelfde kerk toe. Zij is geïnterviewd door de Eva. Het interview gaat over haar bekering tot God. Echt een bijzonder verhaal! Ik raad je aan om het te lezen.

Lees hier het interview.

Collega Jannine gaat binnenkort een getuigenisfilmpje met haar opnemen voor IkzoekGod.nl. Ik denk dat het verhaal van Mirjam inspirerend kan zijn voor de zoeker.

Meer dan een timmerman

Meer dan een timmerman

Agapè heeft in samenwerking met CLC Publicaties het boek ¨Meer dan een Timmerman¨ van Josh McDowell opnieuw uitgegeven. Het boek is een update van zijn eerdere boek ¨Jezus: feit of fictie?¨.

Meer dan een Timmerman is gemaakt om zoekers te helpen om tot een weloverwogen en intelligente keuze te komen over of Jezus een leugenaar, een zot of God was. Ik heb het boekje gelezen en raad het aan.

Zie hieronder de trailer:

Ik mag 1 gratis exemplaar weggeven. Als je mij vertelt waarom jij dit boek graag wilt hebben, dan maak je kans op dit boek. Je kunt je motivatie mailen naar: a.scholten@ikzoekgod.nl.

Brainstormdag

Deze donderdag gaan we als team van IkzoekGod.nl de koppen bij elkaar steken en plannen maken voor 2019. Hier zie ik heel erg naar uit. We hebben echt heel erg veel ideeën. Eindelijk gaan we ze omsmeden tot concrete plannen.

De financiën beginnen op orde te komen

De financiën beginnen op orde te komen

De financiën beginnen eindelijk op orde te komen. Een paar maanden geleden is er in onze kerk een collecte gehouden voor mijn werk bij IkzoekGod.nl. Dit gaf mijn financiële buffer een flinke boost. Voor 2019 kan ik, als ik het zo snel goed in schat, in ieder geval voor 2 dagen per week aan het werk.

In december wil ik weer een grote fondsenwerfactie houden waarbij ik een groot aantal mensen ga vragen om mijn werk bij IkzoekGod.nl financieel te ondersteunen. Mijn doel is om voldoende geld binnen te krijgen zodat ik in 2019 voor 3,5 dag aan de slag kan.

Bewijs dat God bestaat: ontwerp van de cel

Bewijs dat God bestaat: ontwerp van de cel

Het 3e artikel in de serie ¨Is er bewijs dat God bestaat?¨ is vandaag (maandag) op de website gekomen. Deze keer ga ik in op het ontwerp van de cel. De cel zit op ingenieuze wijze in elkaar. Dit wijst op een Ingenieur (God).

Lees hier het artikel: Bewijs dat God bestaat: ontwerp van de cel.

Word jij mijn nieuwe e-coach collega?

Word jij mijn nieuwe e-coach collega?

Op zaterdag 10 november is er weer een trainingsdag voor e-coaches. Lijkt het jou ook wat om met mensen in gesprek te gaan over Jezus? Dan kun je je aanmelden voor deze cursus.

De cursus:

  • Is gratis
  • Inclusief een gratis boek: Waarom? Vraaggestuurde Coaching – Mensen bij Jezus brengen in de 21ste eeuw
  • Duurt een hele dag: je wordt dus goed voorbereid
  • Inclusief gratis lunch
  • Je leert een deel van het team van IkzoekGod.nl kennen

E-coach zijn is zo bijzonder om te doen. Ik raad het je echt aan. Je wordt niet voor de leeuwen gegooid, maar krijgt goede begeleiding. E-coach zijn helpt mij ook in mijn offline gesprekken met mensen over God.

Hier enkele uitspraken van e-coaches:

¨Ik wordt iedere keer weer geraakt door de enorme nood bij mensen. Veel mensen worstelen met allerlei situaties die in hun leven gebeurd zijn of op dit moment plaatsvinden.¨

¨Zoveel mensen, jong en oud, die de dood als laatste redmiddel zien voor de situatie waarin ze zitten. Terwijl de meeste mensen niet dood willen, maar geen andere oplossing weten.¨

¨Via ik-wil-euthanasie.nl merk ik het hele gedoe dat nu plaatsvindt rondom ’voltooid leven’.¨

¨Ik wil er graag zijn voor mensen. Dat zit in mij (‘mijn hart’). Ik vind het bijzonder om als e-coach langszij te mogen komen. De diversiteit van de thema’s en vragen verrast mij vaak.¨

¨Ik blijf verwonderd over de openheid die deelnemers laten zien en hoe bijzonder het is dat je een tijdje met ze op mag lopen in hun leven. Als ze dan ook nog dichter bij God komen is dat het mooiste dat je mee kunt maken!¨

Je kunt je aanmelden en meer informatie vinden op: http://agape.nl/doen/e-coach/.

Bedankt voor het lezen van de nieuwsbrief! Vergeet je niet om te mailen voor ¨Meer dan een Timmerman?¨

Groet,
André

Geef een reactie