Zoals je weet ben ik, naast mijn werk bij IkzoekGod als webdesigner, ook vrijwilliger bij de WaaromJezus?-cursus van IkzoekGod.nl.

Een mooie manier om online in gesprek te gaan met mensen die meer over God en Jezus willen weten.

Op zaterdag 11 november 2017 start er een nieuwe trainingsdag voor e-coaches.

Een e-coach is iemand die mensen begeleidt bij de WaaromJezus?-cursus.

De WaaromJezus?-cursus is een gratis online cursus waar mensen in 5 weken tijd meer ontdekken over God en Jezus. Hierbij worden ze ondersteund door een persoonlijke e-coach aan wie ze al hun vragen kunnen stellen. Het is dus eigenlijk een soort online Alpha-cursus. Maar dan 1-op-1.

Lijkt het jou interessant om e-coach te worden?

Zelf vind ik het erg prettig om e-coach te zijn. In het dagelijkse leven vind ik het nogal eens moeilijk om over God te praten. Dit terwijl ik wel het verlangen heb om mensen bekend te maken met Hem.

De WaaromJezus?-cursus is hier ideaal voor. Waarom?

 • Het kan in je eigen tijd
  Wanneer een cursist een vraag heeft beantwoord krijg je een mail. Het is dan de bedoeling om binnen 3 dagen (liefst sneller) een antwoord gegeven te hebben
 • Je hebt meer tijd om na te denken
  Stel dat je een moeilijke vraag krijgt waar je geen antwoord op hebt. Dan heb je meer tijd om na te denken wat je kunt antwoorden, dan bijvoorbeeld in een ¨live¨ gesprek. Je hoeft dus niet met je mond vol tanden te staan
 • Je kunt hulp inschakelen bij moeilijke vragen
  Als e-coach heb je contact met een senior e-coach waar je met moeilijke vragen terecht kan waar je zelf niet uit komt
 • Je kunt snel diepe gesprekken hebben
  In het dagelijkse leven kan het wel eens een tijdje duren voordat je een diep gesprek met iemand hebt. Online gebeurd dat veel sneller. Het is anoniemer waardoor drempels wegvallen
 • Het is gewoon erg mooi om mensen dichter bij Jezus te zien komen
  Ik heb nu al meerdere keren mee mogen maken dat ik mensen dichter bij Jezus heb zien komen. Aan het begin van de cursus staan ze op een redelijke afstand van Hem. Na de cursus staan ze dichter bij Hem en zijn ze enthousiast. Echt mooi om te zien!

Een bijkomend voordeel is ook dat je in het dagelijkse leven gemakkelijker over God kan praten. Mensen komen vaak met dezelfde vragen / opmerkingen. Doordat je hier online al eens over hebt nagedacht heb je offline je antwoord sneller bij de hand.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd om e-coach te worden, dan kun je hier meer informatie vinden en je hier aanmelden.

Je kunt mij natuurlijk ook altijd mailen als je vragen hebt op andrescholten@hotmail.com.

Ik kijk er naar uit om je in ons team van e-coaches te ontvangen en mensen bekend te maken met wie Jezus!

Hartelijke groet en Gods zegen toegewenst,
André Scholten

— — —

Mocht je nog wat meer informatie willen:

Hoe lang duurt een cursus?

De WaaromJezus-cursus kan zo´n 5 weken duren. Cursisten hebben in ieder geval 5 weken de tijd om de cursus af te ronden. De een doet het sneller. De ander doet er langer over. Als iemand er langer over doet, kun je de cursusperiode verlengen.

Hoeveel tijd ben je dagelijks kwijt aan de WaaromJezus?-cursus?

Het is moeilijk om te zeggen hoeveel tijd je per dag aan de cursus kwijt bent. Dat verschilt per cursist. En ook of ze elke dag reageren. Laten we het op een gemiddelde van een kwartier per dag houden.

Een belangrijk punt

Het is wel goed om te weten dat het soms frustrerend kan zijn om e-coach te zijn. Je hebt cursisten die enthousiast beginnen en na een tijdje niets meer van zich laten horen. Ook al mail je ze daarna nog een of twee keer.

Dat is iets wat er bij hoort. Je mag dan hopen en bidden dat het Zaad dat gezaaid is in goede aarde is gevallen en dat het zijn uitwerking zal hebben.

Goed voorbereid

Voordat je e-coach wordt krijg je eerst een gratis training van een dag waarbij je handvaten krijgt hoe je een goede e-coach wordt. Verder is er jaarlijks een e-coachdag waar je andere e-coaches kunt ontmoeten en waar je weer verdere training ontvangt.

Je krijgt dus voldoende mogelijkheden om je volop te ontwikkelen als e-coach!

Geef een reactie