Nieuwsbrief

WaaromJezus-cursist Matthijs aan het woord

 • In het kort
 • WaaromJezus-cursist Matthijs aan het woord
 • Graag bidden voor …

In het kort

De donateurswervingscursus is af. Ik heb daar veel geleerd en heb nu goede handvatten om mee aan de slag te gaan.

Verder heb ik in februari een ontmoetingsdag gehad waarbij alle collega´s van Agapè waren uitgenodigd. Erg leuk om de mensen van andere teams te ontmoeten.

Ik ben echt super dankbaar voor alle steun die ik van jullie krijg. Ik zit nu al op 20% van het budget wat ik nodig heb! Dankje!

WaaromJezus-cursist Matthijs aan het woord

Matthijs heeft net de WaaromJezus-cursus afgerond. Ik heb hem gevraagd of hij hier iets over wilde vertellen. Dit is zijn verhaal:

De WaaromJezus-cursus is één van de cursussen vanaf de site ikzoekgod.nl die ik gevonden heb via de site alpha-cursus.nl.

Dit omdat een alpha-cursus niet uitkwam i.v.m mijn werktijden en ik toch de drang kreeg om met iemand over God te praten.

Ik wist niet helemaal wat ik ervan moest verwachten. En hoopte niet dat ik het als ‘zwaar’ zou ervaren.

Gelukkig was dat niet zo, en het fijne vond ik dat er ook geen druk werd gezet. Alles op mijn eigen tempo en geen zwaar beladen teksten over hoe slecht en zondig ik ben, maar over wat Jezus voor ons heeft gedaan, waarom Hij dat heeft gedaan, en wat Hij nog steeds doet in ons huidige leven en wat Hij daarin wil bereiken.

Ik werd gekoppeld aan een e-coach, André, die mij begeleidde door de cursus heen. De cursus heeft, na een stukje tekst, verschillende (levens)vragen. Maar je kunt ook je eigen vragen stellen aan je e-coach.

André ging soms voorzichtig, maar op een ontspannen manier, dieper in op onderwerpen wat ik soms een beetje als ‘persoonlijk’ beschouwde, maar wat ik wel als prettig ervoer en wat toch enigszins opluchtte, omdat ik het er met hem op een veilige manier over kon hebben.
Vaak, in de omgeving van een ‘niet-christen’, zijn het onderwerpen waar niet iedereen graag over praat of die als raar worden ervaren door mensen. En dan hou je het al snel bij jezelf.

De cursus heeft mij zeker goed gedaan. Ik luisterde al korte tijd naar eigen gedownloade preken en bijbelstudie’s wat mij aantrok, maar omdat ik het er met niemand over had gehad wist ook niet of ik wel de goede kant op ging.

Al snel werd mij duidelijk gemaakt dat dat goed zat, en door de cursus heen kreeg ik het gevoel dat alles wat ik ondertussen gehoord had van die studies en preken op zijn plek te viel.

Ik vond het een apart gevoel dat, hoe meer ik me verdiepte in onderwerpen en hoe meer het ‘kwartje’ viel, hoe minder zin ik kreeg in bepaalde tv-programma’s en muziek die ik eerder geweldig vond trekt mij op de een of andere manier niet meer.

Eerder kon ik gewoon de tv aanzetten en keek ik gewoon. Maar ik kan er op één of andere manier geen voldoening meer uit halen, en krijg dan echt drang om hem uit te zetten en ga liever weer een stukje uitgelegde bijbel pakken of naar gospel muziek luisteren. Ik had nooit verwacht dat mij dit in zo’n sterke mate zou overkomen.

Ik heb geleerd dat ook ik, met alles wat ik vroeger verkeerd heb gedaan, bij Hem mag komen en Hem mag vragen om vergiffenis, iedere keer weer.

En ook al zit ik nog maar in het prille begin met Hem en is er veel van mijn ‘oude leven’ nog aanwezig. Als ik mij blijf verdiepen in mijn positie in Hem dan zal de conditie van mijn oude leven veranderen.

Waarom Jezus? Omdat Hij het beste met ons voor heeft, Hij liefde is, omdat Hij van ons houdt, en omdat Hij de weg is naar een fijn-, goed- maar vooral het eeuwige leven zoals het bedoeld is vanaf het begin af aan.

Wat mij dit allemaal in de toekomst brengen dat zal Hij alleen weten. Maar ik weet wel dat Hij op dit moment in mij aan het werk is, dat het ontzettend prettig aan voelt en ik hier meer van wil weten.

Matthijs

Graag bidden voor …

 • De thuissituatie. Ik ben nu veel van huis weg. Ook ´s avonds door de week. Dat er rust thuis mag zijn
 • De financiën. Dat het bedrag wat ik nodig heb binnen mag komen
 • De nieuwe Alpha-cursus. Ik ben gespreksleider bij een Alpha-cursus die 8 maart begint. Dat God in de harten van mensen zal gaan werken + dat er nog meer deelnemers bij mogen komen
 • Danken voor Matthijs! Super geweldig toch wat God in zijn leven doet!
 • Matthijs. Dat hij christenen in zijn omgeving mag ontmoeten en een plek mag vinden in een kerk, Alpha-cursus of iets dergelijks

Comments 2

 1. Fijn Matthijs, God is zo goed! Als je Zijn weg mag gaan, achter Hem aan, dan mag je voortdurend Zijn leiding ervaren en Zijn zegeningen. En dan is er vrede met God, ook al wil de duivel graag die vrede verstoren met van alles en nog wat. Hou je maar vast aan Hem en breng alles maar aan Zijn voeten. Hij weet overal raad op. Nelly

 2. Post
  Author

  Dankje Nelly voor je bemoedigende reactie. Ik zal het doorsturen aan Matthijs! Groet, André

Geef een reactie