Het is inmiddels alweer 3 maanden geleden sinds de vorige nieuwsbrief. En zoals altijd is er weer veel gebeurd.

Anne is geboren

Natuurlijk wil ik met dit nieuws beginnen. Op 19 april is onze dochter Anne geboren!

(De foto heb ik toegestuurd via de nieuwsbrief. Foto´s van de kinderen zet ik liever niet op internet. Wil je ook persoonlijk op de hoogte blijven, meld je dan aan via de nieuwsbrief.)

Anne en Linde maken het goed. Roos en David zijn echt super blij met haar. Echt mooi om te zien.

Nieuw cursusplatform

Vanaf 8 mei zijn we over op een nieuw cursusplatform: Codex 3.0. Je raadt het al: dit is een opvolger van Codex 2.0. Een verandering waar ik zelf erg enthousiast over ben, is dat de cursist straks meteen kan beginnen met de cursus.

Nu is het nog zo dat een cursist moet wachten totdat hij aan een e-coach gekoppeld is. Dit kan soms een paar dagen duren. Hierdoor haken sommige mensen af. Straks is het mogelijk dat de zoeker meteen kan beginnen. We hopen hierdoor dat er meer mensen met de cursus gaan beginnen.

Nieuwe cursus: The Case for Christ

Waar ik zelf erg enthousiast over ben is de nieuwe cursus: The Case for Christ. Jullie hebben in de vorige nieuwsbrieven hier al wat meer over kunnen lezen. Collega Martien van den Helder heeft zich helemaal in het zweet gewerkt om de cursus af te krijgen. Super Martien! En het resultaat mag er wezen.

Naar aanleiding van het boek en de film over de zoektocht van Lee Strobel (‘Bewijs genoeg‘) is deze cursus gemaakt. Het is ook de moeite waard om de film te kijken! Echt, zeker kijken. Zie hier de trailer.

Van deze cursus ben ik ook e-coach geworden.

Nog een nieuwe cursus: Geloven – de volgende stap

De website van IkzoekGod.nl en de cursussen zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen die online op zoek zijn naar zingeving, God, Jezus, en de Bijbel. Maar nadat ze één of meerdere van onze cursussen hebben gevolgd, houdt het natuurlijk niet op.

We willen graag dat mensen van online naar offline gaan. Collega Aline van der Kolk heeft hier een cursus over geschreven: Geloven – de volgende stap. In de cursus legt ze onder andere uit wat een kerk precies is. Voor een niet-christen kan de drempel om naar de kerk te gaan hoog zijn. Wat gebeurt er zoal in een kerk / kerkdienst?

Nieuwe website Ik-wil-dood.nl

Eén van onze belangrijkste websites, ik-wil-dood.nl, is vernieuwd.

Hij bestond al geruime tijd en was hard toe aan een nieuwe look. Je vindt er nuttige informatie en eerlijke verhalen van mensen die zelf dood wilden, of die iemand aan suïcide hebben verloren.

Getuigenisfilmpje

Collega Jannine van der Pol is op dit moment bezig om een getuigenisfilmpje te maken van een stoere biker.

Ik heb al wat materiaal gezien. Ziet er goed uit.

Ook is ze bezig met de voorbereidingen van het schieten van een commercial. We willen een filmpje waarin in een aantal minuten wordt uitgelegd wat IkzoekGod.nl doet. Een heel karwei.

Regiobijeenkomst e-coaches

Begin deze maand ben ik naar een regiobijeenkomst geweest van e-coaches. Met een aantal e-coaches zijn we bij elkaar gekomen om met elkaar te praten over hoe het coachen gaat. We hebben onderling ook tips uitgewisseld.

Het was mooi om een avond met meerdere e-coaches bij elkaar te zijn. Normaal is dit toch iets wat je alleen doet. Goed initiatief!

En waar ben ik mee bezig?

Ik ben nog steeds de blogs aan het regelen. We hebben inmiddels een aantal goede blogs op de website staan die zeker die moeite waard zijn om te lezen. Dit zijn de nieuwste blogs:

Dit is toch nog wel een hele puist werk. Ik had al best wel wat bloggers geregeld, maar helaas kon niet iedereen die ook had toegezegd. Dus op zoek naar nieuwe bloggers.

Verder ben ik vooral achter de schermen aan het werk:

  • Ik kom met onderwerpen voor de blogs aan
  • Doe onderzoek naar hoeveel vraag ernaar is in Google
  • Probeer de artikelen van IkzoekGod.nl op een logische plek op de website te zetten
  • Link de artikelen intern door

Dit alles om met relevante artikelen voor de zoeker te komen en hoog in Google te scoren.

Verder, ben ik zoals gezegd, e-coach geworden van de Case for Christ-cursus. Dit is echt gaaf om te doen. Mensen die aan deze cursus meedoen zijn gericht op rationele argumenten voor het bestaan van God, Jezus, en de Bijbel. Dit spreekt mij persoonlijk erg gaan. Ik vind het echt mooi om met deze cursus bezig te zijn. Mocht je meer willen weten over rationele argumenten voor de onderbouwing van je geloof, meld je dan zeker aan voor de cursus!

Ikwonderjou.nl

Knetter, dit was ik bijna vergeten. Onze partner Jesus.net is met een nieuw initiatief gekomen: ikwonderjou.nl.

Je kunt je aanmelden voor een dagelijkse bemoediging, geschreven door Eric Célérier en Wilma Veen. Het initiatief is afkomstig uit Frankrijk, daar hebben zich inmiddels al 500.000 mensen aangemeld voor Ik Wonder Jou.

Tips

Pas kwam ik de website Defending Inerrancy tegen. Op deze website staat een gedeelte die moeilijke vragen over de Bijbel beantwoordt. Kijk daar zeker eens!: http://defendinginerrancy.com/bible-difficulties/

Verder gebruik ik sinds kort een app om Bijbelteksten te memoriseren: https://scripturetyper.com. Mocht je Bijbelteksten willen memoriseren, dan is dit zeker een goede app daarvoor!

Tot slot

Zo, dat was echt een hele berg. Ik kreeg pas de vraag of ik wat vaker een nieuwsbrief wil versturen. Het lijkt me goed om dit dan in een aparte nieuwsbrief te doen. Dus:

  • Deze: 1 keer per kwartaal
  • Nieuwe: 1 keer per maand

Wil je maandelijks op de hoogte blijven, wil je me dan een mail sturen? Dan zet ik je op de nieuwe lijst. Je kunt mailen naar a.scholten@agape.nl.

Verder heb ik ook een gebedsapp voor mijn werk bij IkzoekGod.nl. Wil je hierin, laat het dan weten.

Bedankt voor het lezen en jullie ondersteuning!

Groet,
André

Geef een reactie