Eigen artikel

Vorige week maandag (9 juli) is mijn eerste artikel geplaatst op IkzoekGod.nl. De titel van het artikel is ¨Is er bewijs dat God bestaat?¨. Ik vond het belangrijk om hier een artikel over te schrijven omdat er mensen zijn die met deze vraag rondlopen. Ik bedoel: wij als christenen kunnen wel zeggen dat God bestaat, maar hoe kun je dat weten? En is er bewijs voor?

Het artikel loopt goed. Het is inmiddels 100 keer gedeeld op Facebook. Yes!

Facebook gedeeld

Ik wil je uitnodigen om bij het artikel op Facebook te kijken om te zien welke reacties mensen achterlaten. Zo kun je zien wat er zoal speelt bij de mensen. Hij is nu een week oud, dus even naar beneden scrollen :-).

Wat valt je op aan de manier van reageren van IkzoekGod.nl?

Zoals je ziet worden er veel vragen gesteld. We gaan uit van vraaggestuurd coachen. In plaats van mensen precies te vertellen hoe het zit, willen we ze helpen om zelf over de onderwerpen na te denken.

Pool met bloggers

Het aantal bloggers is nu aardig op peil. In het begin van het jaar stond de teller op 0. Onze vaste huisblogger was ermee gestopt en we moesten op zoek naar een oplossing. Ik heb toen de taak op mij genomen om het blog op IkzoekGod.nl te beheren.

Mensen bij computer

Ik heb een aantal mensen gevraagd om te bloggen en in het begin was de response groot. Er waren 12 bloggers die wilden bloggen. Helaas is niet iedereen die toegezegd had ook daadwerkelijk gaan bloggen. Dat was natuurlijk flink balen, en dan moet je weer verder kijken.

Gelukkig hebben we inmiddels 7 vaste bloggers. Ik geef hierbij hun namen met een link naar één van hun artikelen:

Waarom artikelen op IkzoekGod.nl?

De reden waarom we ons bezig houden met het plaatsen van artikelen op IkzoekGod.nl is omdat we mensen die op zoek zijn naar God antwoorden willen geven op de vragen die ze hebben. We hopen dat ze door deze artikelen dichter bij God komen.

Vergrootglas

Ook is het regelmatig plaatsen van artikelen nodig om hoog in Google te kunnen scoren.

Waarom vind ik het belangrijk dat IkzoekGod.nl hoog in Google komt?

IkzoekGod.nl heeft een goede nazorg. Een artikel over God lezen is één ding. Maar er over in gesprek gaan is iets anders. Dit is bijvoorbeeld één van de redenen waarom de Alpha-cursus zo aanspreekt: mensen kunnen hun vragen kwijt en hebben contact met iemand (in dit geval met meerdere mensen) waarmee ze over God kunnen praten.

Zoekers kunnen in contact met ons en één van onze 65 vrijwilligers komen door:

  • Een reactie achter te laten bij één van onze artikelen
  • Een reactie achter te laten bij een contactformulier
  • Via één van onze cursussen waar een e-coach aan gekoppeld is. Zoals bijvoorbeeld de WaaromJezus?-cursus en de cursus The Case for Christ.

Cursussen

Tot slot

Ik hoop dat je zo wat meer te weten bent gekomen over hoe het bloggen bij IkzoekGod.nl in zijn werk gaat. Natuurlijk heb ik niet alles verteld. Maar ik hoop toch dat het een goede indruk heeft gegeven.

Waar wil je dat de volgende nieuwsbrief over gaat?

Eigenlijk ben ik wel benieuwd waar je graag wilt dat de volgende nieuwsbrief over gaat.

  • Wat wil je graag weten over IkzoekGod.nl?
  • Wil je misschien evangelisatietips?
  • Of wil je meer weten over mij persoonlijk?

Wat is dat ene ding wat je graag wilt weten waarmee je vol verwachting uitkijkt naar de volgende nieuwsbrief?

Ik hoor het graag!

Geef een reactie