Nieuwsbrief augustus 2018

Voor de meeste mensen is de zomervakantie alweer voorbij. Voor mij in ieder geval wel. Vandaag ben ik weer aan de slag gegaan en ben ik bezig om een hele stapel mails weg te werken.

Plannen 2019

Dit jaar hebben we veel van onze plannen opgespaard en online in een map gezet. Ergens in september gaan we deze ideeën bespreken om er vervolgens plannen voor te maken voor 2019. Ik ben benieuwd, want we hebben flink wat ideeën!

Kanker

Mijn vader is een paar weken geleden opgenomen in het ziekenhuis voor een chemokuur. Deze zou 2 dagen duren. Hij heeft tijdens deze periode buikvliesontsteking gekregen en bloedvergiftiging erbij. Het gaat op en af met hem.

Zouden jullie voor hem willen bidden dat hij Jezus leert kennen en genezing mag ontvangen?

Een eenling als Noach

De afgelopen dagen heb ik veel nagedacht over Noach. Het was wat met Noach: Noach vond genade in de ogen van God. Noach was rechtvaardig en oprecht. De rest dus blijkbaar niet. Dat was vast erg lastig voor Noach!

En dan krijgt Noach de opdracht van God om een ark te bouwen. Ik zie de opmerkingen al voor me:

¨Hé Noach, hoe gaat het met je bootje? Wil het een beetje vlotten?¨

¨Zeg Noach, ik wil geen spelbreker zijn, maar er is hier niet veel water in de buurt. Zou je die boot van je niet beter ergens bij het water bouwen?¨

¨Het is wat met die Noach. Aardige kerel, maar volgens mij heeft hij teveel van de jeneverbessen zitten snoepen. Hij denk dat God de wereld gaat straffen met een overstroming!¨

En Noach maar stug doorbouwen. Vertrouwend op God.

Hoe herkenbaar soms in ons eigen leven waar vrienden, familie, of collega´s niet begrijpen wat we nou met dat ¨christelijke gedoe¨ moeten.

Ik wil je daarom aanmoedigen om vol te blijven houden, net zoals Noach. Om door te blijven bouwen aan het Koninkrijk van God, net zoals Noach aan zijn ark. Zodat Jezus straks bij Zijn terugkomst tegen je zal zeggen:

‘Goed gedaan! Je bent een goede en trouwe dienaar. Ik heb je eerst weinig gegeven. Daar ben je goed mee omgegaan. Daarom zal ik je nu véél geven. En je bent welkom op mijn feest.’ (Mattheüs 25:21)

Geef een reactie